Doorwerth, 4-7 June 2002

INSTRUCTIONS FOR MODERATORS (in Dutch only)


home ENmeeting | home EN2002

Instructies voor moderatoren
(print deze instructies met Adobe Reader)

De wetenschappelijke invulling van de sessies van de Endo-Neuro Meetings ligt in de handen van moderatoren. De organisatiecommissie van de Dutch Endo-Neuro Meeting 2002 (EN2002) heeft de onderstaande taken voor de moderatoren op een rijtje gezet alsmede de randvoorwaarden aangegeven waarbinnen sprekers kunnen worden uitgenodigd. 
Vooropgesteld wordt dat de moderatoren verzocht worden toch vooral ook vooral jonge onderzoekers te laten presenteren. De achtergrond van deze voorkeur is uitgebreid terug te vinden op de webpagina met de historie van Endo-Neuro Meetings.

De volgende richtlijnen gelden voor de moderatoren:

 • U nodigt zelf sprekers uit voor uw sessie. Een sessie duurt standaard 1.5 uur waarbinnen 1 voordracht van een senior wetenschapper van 30 min en 4 korte voordrachten van 15 min van (jonge) onderzoekers (alles inclusief discussie). In uitzonderlijke gevallen, en na overleg met de programmacommissie, bestaat er de mogelijkheid te kiezen voor twee 30 min, en twee 15 min voordrachten. Let op: om uitwisseling met parallelsessies mogelijk te maken dient U vast te houden aan voordrachttijden van 15 of 30 min.
 • Voor de door u uitgenodigde Nederlandse sprekers zijn geen reisvergoedingen beschikbaar en de sprekers dienen zich als betalende participant in te schrijven. Uitzondering op deze regel is de Nederlandse spreker die als inleider van uw sessie wordt uitgenodigd. Deze spreker dient zich wel in te schrijven maar hoeft de kosten van de daginschrijving niet te betalen en ontvangt een vergoeding van de reiskosten. Eventuele extra dagen en overnachtigen moeten echter worden betaald. U krijgt rond de sluitingsdatum van 15 april 2002 een bericht van de organisatie of de inschrijvingen van uw sprekers bij het meetingsecretariaat zijn binnengekomen.
 • Voor uw sessie kunt u eventueel één buitenlandse spreker uitnodigen op kosten van de organisatie. U draagt daarbij zelf verantwoording voor het reisschema van de buitenlandse gast, inclusief het vervoer van Schiphol naar Doorwerth. Als moderator draagt u ook zorg voor inschrijving van de buitenlandse spreker. Inschrijving is gratis voor de gehele duur van de meeting (meereizende gasten dienen zich als betalend in te schrijven). U krijgt rond 15 april 2002 een reminder van het meetingsecretariaat als deze inschrijving niet werd ontvangen.
  Kosten van de buitenlandse sprekers worden als volgt vergoed:
  - Vliegtickets op basis van toeristklasse APEX tarief met een maximum van € 1000.
  - Treinkaartjes (ook Schiphol-Arnhem).
  - Eigen vervoer met € 0.30 per kilometer.
  - Taxikosten Arnhem-Doorwerth.
  - Restitutie vindt plaats via een declaratieformulier (inlevering kopie vliegticket en andere bonnen) waarbij het bedrag rechtstreeks naar de rekening van uw buitenlandse gast wordt overgemaakt. Een declaratieformulier zal beschikbaar zijn tijdens de meeting, maar zal u tevens ter beschikking worden gesteld per e-mail. 
  - Voor sprekers uit Amerika kunt u indien nodig een extra overnachting declareren met een maximum van € 150.
 • Uiterlijk op 15 december 2001 wordt inzending van uw definitief sprekersvoorstel inclusief voorlopige titels verwacht, en een mededeling of de genoemde sprekers inmiddels hebben toegezegd.
 • Uiterlijk 15 februari 2002 dient u het definitieve schema van de sessie in. Sprekers, titels van voordrachten en sprekertijden moeten hierin worden aangegeven, maar ook de naam van de sessievoorzitter indien u deze taak niet zelf vervult.
 • Uiterlijk 15 april 2002 wordt een abstract van uw sprekers verwacht. Dat is de datum dat de inschrijving sluit
 • Ook u als moderator dient zich als betalende deelnemer in te schrijven voor 15 april.

De 6th Endo-Neuro Meeting zal na 15 januari 2002 worden aangekondigd middels een affiche, een mededeling in Mediator, een e-mail alert naar de participanten van vorige Endo-Neuro Meetings met gelijktijdige aankondiging van de inhoud op de website www.enmeeting.nl. Na 1 maart 2002 komt het definitieve programma op deze website en wordt de inschrijving en toezending van abstracts opengesteld.

Richtprijzen van de registratiekosten per dag zijn: dagprogramma € 45, diner € 25, een-persoons accommodatie € 55, 2-persoons-accommodatie € 35.

Mochten er nog vragen zijn omtrent bovenstaande neemt u dan gerust contact op met de voorzitters van de wetenschappelijke voorbereidingscommissies.

Hanno Pijl (voorzitter endo-programmacommissie)
t 071 526 4470
e
h.pijl@lumc.nl

Gerard J. Boer (voorzitter neuro-programmacommissie)
t 020 566 5509
e g.boer@nih.knaw.nl

Jelle Jolles (voorzitter gedrags-programmacommissie)
t 043 388 1041

j.jolles@np.unimaas.nl

Date 30/10/01, corrected 10/02/02


home ENmeeting | home EN2002